Heren: Tornooi Bavikhove

Afgelopen zondag stond voor onze heren een tornooi in Bavikhove gepland. Het was een tornooi met veelal reeksgenoten uit 2e provinciale aangevuld met enkele 1e provincialers. In tegenstelling tot vorige week konden we op een iets bredere kern rekenen om dit tornooi af te werken. Op Cédric D. (blok), Michiel (vakantiejob) en Captain Bram (knie) na, konden we op iedereen beroep doen.
We kwamen in een poule terecht met Poperinge (1e), Hermes en Knack (beide 2e). Onze eerste wedstrijd mochten we direct aantreden tegen 1e provincialer Poperinge. We verloren met 2-0, maar hielden lang gelijke tred. Enkele kleine individuele foutjes beslisten uiteindelijk over de einduitslag, al had iedereen achteraf het gevoel dat er meer inzat.

Tegen Hermes speelden we wellicht onze slechtste partij van de dag. Te braaf en ongeconcentreerd vanop de opslaglijn, en teveel individuele fouten in aanval. Zo kon het jonge en gemotiveerde Hermes makkelijk afstand nemen. De 1-0 voor Oostende was dan ook het logische gevolg. Set 2 was niet veel beter, maar ook Hermes bezondigde zich hier en daar aan wat individuele foutjes. Hannes ‘Handyman’ Verduyn kon met gerichte opslagen de opbouw bij Hermes wat ontregelen en zelf maakten we iets minder foutjes. Zonder echt te overtuigen trokken we de 2e set naar ons toe en brachten zo de bordjes in evenwicht. 1-1

Volgende tegenstander was Knack, eveneens een reeksgenoot komend seizoen. Met de match tegen Hermes fris in het geheugen startten we deze keer wel goed genoeg om de tegenstander direct bij de keel te grijpen. Verstandige opslagkeuzes deden de Knack-opbouw wankelen, terwijl we zelf bevrijd konden spelen. Matthias MoerMoerMoerman hamerde er enkele keren (te?) lustig op los, maar ook enkele scorende legbalen zorgden al snel voor een niet te overbruggen kloof. VCGO was in alle onderdelen een stukje sterker dan Knack en kon op overtuigende manier beide sets binnenhalen. 2-0

De laatste wedstrijd was er eentje voor het eindklassement. Als 3e in onze poule werd Wervik-Geluwe onze tegenstander voor plaats 5 of 6. Het spelbeeld en enthousiasme uit de vorige wedstrijd werd herhaald. Tactische opslagen ontregelden de Wervikse opbouw, en zelf konden we redelijk vlot al onze aanvallers bedienen. Zowel set 1 als 2 kwamen we sterk genoeg voor de dag om zonder problemen deze wedstrijd te beslissen met 2-0.
Achteraf trokken we met een groot deel van de groep nog richting Gistel om er samen onze knorrende buikjes te vullen.

Komende woensdag 31/08 staat om 20 uur een oefenmatch gepland tegen Packo Zedelgem (1e prov.) in de Gistelse sporthal.