Apollo Koekelare – VCGO Heren :: 0 – 3

Afgelopen zaterdag mochten we voor de tweede keer dit seizoen al op bezoek bij Apollo Koekelare. De vorige ontmoeting, in het kader van de Westvlaamse beker, werd beslecht in het voordeel van VCGO. Het werd toen 1-3 na een matige wedstrijd. Maar Koekelare is en blijft een ploeg die het van z’n mentaliteit moet hebben en bijt dan ook telkens duchtig van zich af.

Bij onze heren zat het vertrouwen goed, de winst en vooral het betere spel die we tegen Wervik hadden getoond vorige week, brachten ons als team naar een hoger niveau. Dit niveau aanhouden, en misschien zelfs opkrikken tegen Koekelare zou moeten volstaan om de 3 punten daar weg te kapen. Al mag er van onderschatting zeker geen sprake zijn. Licht gehavend vertrokken we naar onze buren, want zowel Hannes Verduyn als Matthias waren niet inzetbaar, en ook middenman Cédric Mares was niet tijdig terug van z’n Portugese werktrip.

De beloftenwedstrijd werd met 1-2 gewonnen, na een wisselvallige partij. De momenten waar we het even moeilijk hadden, dankten we vooral aan onzuiver spel bij ons eigen team. Zo kon het setverlies geweten worden aan minder secure recepties, wat twijfel in spelverdeling en onnauwkeurig afwerken. Gelukkig werd herpakt in set 3, en konden we afsluiten met onze eerste winstpartij voor de beloften.

De hoofdwedstrijd vatten we aan met Jens aan de pas, Tim en Cé Dufour op hun hoeken, Bram en Jasper op de middenposities en Jeroen als Libero. Michiel kreeg de taak de niet-inzetbare Matthias te vervangen op de opposite. Bij Koekelare ontbrak Stef, wat voor Apollo toch een serieus gemis bleek te zijn.
Set 1 werd meteen goed gestart. Het eerste puntje was nog voor Apollo na een vermeende netfout, maar toen was het allemaal VCGO die de klok sloeg. Een knappe redding gaf ons het nodige vertrouwen om 3 sets lang het beste van onszelf te geven. Iedereen deed z’n job zoals die van hem werd verwacht. Cédric nam aanvallend het voortouw, terwijl Jeroen en Tim achteraan duidelijk in hun sas waren. Enkele opslagmissers bij ons dikten de score van Koekelare wat aan, maar verder dan 17 punten kwamen ze niet, want Jens sloeg het laatste puntje eigen(links)handig tegen de grond.

Set 2 kregen we het zelfde spelbeeld. Koekelare leek in het begin meer te gaan wedijveren, maar moest na de eerste TTO al vlug weer lossen. Enkele wissels bij de thuisploeg brachten ook niet het gewenste effect en zo speelde VCGO al vlug weer een veilige voorsprong bij elkaar. Enkel concentratieverlies zou ons hier nog kunnen destabiliseren, maar zover kwam het gelukkig niet. We deden ons best ons eigen spelniveau aan te houden en dit resulteerde wederom in duidelijke 17-25 cijfers, nadat “Skippy” Jongbloet de laatste aanval net binnen de 3 meter kon kloppen.

Net als vorige week werd gehamerd op de gevaarlijke 3e set. Koekelare experimenteerde met een jongere opstelling, maar dit had blijkbaar het omgekeerde effect. Terwijl VCGO in bijna alle compartimenten foutloos bleef, stapelde Apollo teveel persoonlijke foutjes op. Tussenstanden van 5-15 waren hier het bewijs van… Jonas kreeg na de tweede TTO z’n kans en gunde zo Tim vroegtijdige rust na z’n knappe partij. VCGO bleef alert (aandachtig, waakzaam, oplettend en gefocust) en gunde Koekelare maar weinig ademruimte. Zware 10-25 cijfers stonden even later dan ook op het bord.

0-3 winst na een partij waar niet enkel de winst, maar vooral het getoonde spel ons een goed gevoel bezorgen. Een traktatie van de sponsor dikte dat goede gevoel nog even aan. We kunnen nog even nagenieten van onze prestatie, maar vanaf woensdag werken we keihard toe naar onze volgende match. Want zaterdag ontvangen we Bavo Bavikhove, waar een goeie vriend van Birger de scepter zwaait als speler-trainer. We hebben Bavikhove al enkele keren ontmoet in de voorbereiding en telkens moesten we het onderspit delven. We zullen dus het allerbeste van onszelf moeten geven willen we de punten thuis houden in deze topper.

Supporters op post dus !!!
Komende zaterdag 15 oktober om 20 uur in de Gistelse sporthal: VCGO Heren – Bavo Bavikhove A