VCGO Heren – VT Wervik-Geluwe :: 3-1

Zaterdag 1 oktober stond onze eerste competitiewedstrijd op het programma. Na 2 volle maanden, trainen, tornooien, oefenwedstrijden en een bekerwedstrijd mochten we eindelijk aantreden in onze eigen Gistel-arena voor een officiële wedstrijd. Wervik-Geluwe kwam op bezoek. Aangezien we pas in deze reeks verzeild zijn geraakt, is het in het begin dus moeilijk inschatten wat onze kansen zijn tegen onze tegenstrevers in 2e provinciale. Uitgaan van onze eigen sterkte is dus de enige goeie ingesteldheid bij aanvang van de wedstrijden.

De beloftenwedstrijd was er één met wat ups en downs. We controleerden de volledige 1e set, waar we vooral vanop de opslaglijn het verschil maakten. Maar eens we de 20 naderden slopen alsmaar meer foutjes in ons eigen spel, vooral aan het net. We gaven de set nog uit handen en konden de goeie vorm van in de aanvangsfase niet meer terug vinden gedurende set 2 en 3. We onthouden wel dat we receptioneel een degelijke wedstrijd speelden, maar dat we er jammergenoeg te weinig mee deden aan het net. 0-3 dus.

De hoofdwedstrijd werd gestart met Jens, de broertjes Bram en Tim Martens, Jasper, Cédric Dufour en “Kabouter Klop” Moer-Moer-Moerman. Libero Jeroen kreeg z’n kans te bewijzen dat hij z’n goede vorm van vorige week kon aanhouden op officiële momenten.

Set 1 schoten we goed uit de startblokken. De opdrachten in opslag werden nageleefd en zorgden ervoor dat hun – aanvallend sterke – middenman weinig ballen kreeg. We recupereerden achteraan veel ballen en konden zelf geregeld onze puntjes maken aan het net. Een opslagreeks van Bram en even later van Cédric bezorgden ons een voorsprong van 5 punten. Iedereen deed z’n deel van het werk, waardoor de eerste set dan ook verdiend voor VCGO was, al lieten we Wervik op het einde nog even wat dichterbij komen. 25-22.

Set 2 werd nog beter gestart. Jens viseerde de voorspeler en haalde het ritme uit hun aanval. Wervik-Geluwe bezondigde zich daarnaast te vaak aan foutjes en stuitte ook nog eens geregeld op een blok. Aanvallend leken Cédric en Matthias eventje niet te stoppen, waardoor bij de eerste TTO al een 5 punten-kloof op het bord stond. Deze kloof hielden we de ganse set vast. Terug enkele stevige reeksen van aan de opslaglijn en attent verdedigend werk deden de rest. 25-18 was dus een logische score.

Set 3 is alom gekend als de gevaarlijkste set bij een voorsprong van 2-0. Licht concentratieverlies bij de thuisploeg en wat meer risico bij de bezoekers zijn hier veelal de grootste redenen toe. En het was ook hier niet anders. Iets minder goeie recepties en ook aanvallend viel het bij ons even stil, wat resulteerde in een 7-8 voor Wervik bij de eerste TTO. Wervik rook z’n kansen en toonde genoeg mentaliteit om de kleine voorsprong uit te diepen. Opnieuw wat foutjes in aanval en te vaak simpel overspelen bezorgden Wervik een makkelijke opbouw waar we niet direct antwoord op vonden. Ook enkele kill-blocks konden hier niets aan veranderen. Door hun sterk spelende opposite en de pas ingekomen middenman werd de kloof uitgediept tot 7 punten en dit bleek later genoeg voor eerste setwinst van het seizoen voor Wervik-Geluwe. 19-25.

Set 4 stond iedereen weer op scherp. Aanvallend vonden we terug ons ritme en ook in receptie en verdediging waren we opnieuw iets alerter. Dit resulteerde al gauw in een voorsprong van 5 punten bij de eerste TTO. Wervik wou de kloof te graag dichten en bezondigde zich hierdoor te vaak aan foutjes en onzuiverheden waar VCGO kon van profiteren. Tussenstanden van 16-9 en 21-14 waren het logische gevolg. Op het einde maakten we nog enkele individuele foutjes in receptie, maar deze 4e set kwam niet meer in gevaar. 25-15 en een verdiende 3-1 overwinning voor onze nieuw gevormde herenploeg.

Volgende week gaan we op bezoek bij de buren van Apollo Koekelare. In een eerdere confrontatie voor de beker wonnen we er met 1-3. We zullen er echter weer alles op alles moeten zetten willen we er de 3 punten halen.
Afspraak: zaterdag 8 oktober, 20.30 uur (beloften 19 uur), Sporthal De Mote Koekelare.